Etusivu / Artikkelit / Sähkötoimialan elinkaariajattelu

Sähkötoimialan elinkaariajattelu

/  Sakutek

Sähköalan elinkaariajattelussa korostuu järjestelmän tai laitteen elinkaaren kattava hallinta aina suunnittelusta ympäristövaikutuksiin ja hävittämiseen asti.   

Lähestymistavassa huomiota kiinnitetään ei vain laitteen hankintahintaan, vaan myös sen koko elinkaaren aikaisiin kustannuksiin, esimerkiksi käyttö- ja ylläpitokustannuksiin ja mahdollisiin korjauskustannuksiin. Laadukkailla ja kestävillä ratkaisuilla näitä kustannuksia voidaan pienentää. 

Meillä Sakutekilla elinkaariajattelu alkaa jo suunnitteluvaiheessa, jolloin pyrimme valitsemaan tai suosittelemaan kestäviä ja energiatehokkaita ratkaisuja. Oikeanlaisella suunnittelulla on mahdollista vaikuttaa merkittävästi tuotteen tai järjestelmän käyttöikään ja suorituskykyyn, ja näin vähentää käyttökustannuksia ja huollon tarvetta. 

Tuotteen tai järjestelmän käyttövaiheessa elinkaariajattelu käsittää säännöllisen ylläpidon ja huollon, mitkä pitävät järjestelmän tai laitteen optimaalisessa kunnossa ja vähentävät esimerkiksi odottamattomia seisakkeja. 

Elinkaaren loppuvaiheessa puolestaan painottuu sähkölaitteiden tai -järjestelmien suunnitelmallinen modernisointi, kierrätys ja vastuullinen hävittäminen. 

Me Sakutekissa otamme elinkaariajattelun ja -kustannukset huomioon kaikissa tarjoamissamme palveluissa ja tuotteissa. Uskomme, että pyrkimys kestäviin ratkaisuihin tuo kilpailuetua samalla kun se edistää kestävää kehitystä koko yhteiskunnassa.