Etusivu / Asiakastarinat / L&T Kerava: Tehokas tiedonvaihto korostuu erityisesti yllättävissä vikakeikossa 

L&T Kerava: Tehokas tiedonvaihto korostuu erityisesti yllättävissä vikakeikossa 

/  Sakutek

L&T Ympäristöpalveluiden Keravan kierrätyslaitoksen työnjohtaja Lauri Repokivi vieraili helmikuussa Sakutekin järjestämässä WEST-Akatemiassa. Vierailun keskeisenä tavoitteena oli tuoda asiakasnäkökulma ja -toiveet yhtiöiden väliselle kunnossapitoyhteistyölle. Repokivi korosti yhteistyön merkitystä, tehokasta kommunikaatiota sekä työturvallisuutta, joilla voidaan edistää ja ylläpitää sujuvaa kumppanuutta. 

Lassila & Tikanojan Keravan toimipiste vastaanottaa monenlaista materiaalia muovista rakennusjätteeseen ja erilaisiin puupohjaisiin materiaaleihin. Jätteitä käsitellään muun muassa paalaus-, pahvi-, paperi, kombi- ja puumurskalaitoksissa. Sakutek toimii yhtiön sähkökunnossapidon aliurakoitsijana ja kumppanina. 

“Meillä on pysyvästi yksi henkilö L&T Keravan toimipisteessä, ja tarvittaessa henkilöiden määrää voidaan lisätä. Useita asentajiamme on perehdytetty toimimaan erityisesti L&T:llä, Sakutek Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Pennanen kertoo. 

Kunnossapito on ennakointia ja aktiivista viestintää 

Lauri Repokiven mukaan aliurakoitsijoiden kanssa tehtävässä yhteistyössä painopiste on kommunikoinnissa. Tuotantolinjastojen yllättävissä vika- ja häiriötilanteissa paine jatkuvalle, nopealle kommunikoinnille on erityisen kovaa, sillä kaikki tuotantoseisakit tarkoittavat samalla myös kustannusmenetyksiä. 

“Kommunikoinnin merkitys korostuu ennen kaikkea akuuteissa tuotantoon liittyvissä töissä, kun linjasto syystä tai toisesta seisoo. Tarvitsemme jopa puolen tunnin-tunnin välein tietoa siitä, miten työ etenee ja missä mennään. Ja jos vianselvitys on kestänyt jo parin tunnin ajan, tulee pohtia, tarvitaanko lisävoimia. Esimerkiksi kombilaitoksen seisottaminen maksaa tuhansia euroja tunnissa, ja useamman kunnossapitohenkilön selvitys- ja korjaustyö saattaa tällöin tulla halvemmaksi”, Repokivi kuvaa. 

Repokivi ja Pennanen ovat yhtä mieltä siitä, että vikojen juurisyiden tunnistaminen ja dokumentointi asianmukaisesti varmistavat myös tiedonkulun sujuvuuden ja tehokkuuden. Näin voidaan mahdollistaa nopea reagointi ja laadukas työntulos vastaavissa tilanteissa. 

“Vian selvityksessä saattaa kulua aikaa, mutta kokemus, laitteen tuntemus ja hyvin laadittu dokumentaatio nopeuttavat työtä vastaavissa tilanteissa, ja tämä palvelee kaikkia”, Pennanen sanoo. 

Työturvallisuus keskiössä 

L&T:llä työturvallisuus on ensisijaista, ja yhtiön turvallisuuskäytäntöjen noudattamista edellytetään myös aliurakoitsijoilta. Viime vuosina on saavutettu merkittäviä tuloksia työtapaturmien vähentämisessä. Yhteisenä tavoitteena on nolla työtapaturmaa, ja vuonna 2023 tavoite toteutui. 

“Meillä Keravalla tulee tällä viikolla 500 yhtäjaksoista tapaturmatonta päivää täyteen. Hieman yli 1 400 päivää on ennätys muutaman vuoden takaa”, Repokivi kertoo. 

Myös Sakutekille on tärkeää, että työturvallisuutta noudetaan paitsi omissa myös asiakkaan tiloissa. Hyvä perehdytys sekä asiakasyrityksen toimintaperiaatteisiin että laitteisiin on avainasemassa. 

“Meidän tulee olla oman laatu- ja asiakaspalvelutavoitteemmekin perusteella esimerkillisiä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme järjestelmien käyttöönotossa, tuntemuksessa ja kunnossapidossa. Tämä on meille ehdottomasti etu”, Pennanen sanoo. 

Lisätietoja

Jarkko Pennanen, toimitusjohtaja, Sakutek Oy, p. 010 821 1201. 

Lauri Repokivi, työnjohtaja, Lassila & Tikanoja Oyj, Keravan toimipiste, p. 050 305 6467.